Jdi na obsah Jdi na menu
 


13. 1. 2010

Bůh je a je to pravda.

Bůh je a je to pravda!
"Hledal jsem třicet let Boha a třicet let jsem jej nenalézal. Chtěl jsem znovu věřit, a nemohl jsem", říká Arnulf Fleisner o svém obrácení. Různé události přispějí v jeho životě k tomu, že hledá ještě intenzivněji. Navštíví Cursillo a je uchvácen. Vrací se domů a propaguje Cursillo, ale stále ještě chybí ten rozhodující obrat. Až jednou večer...
"Při práci ve stáji se stane to rozhodující. Stydím se o tom mluvit. Ale to, co někdo nedostane jen pro sebe, musí sdělit dále.
Prožil jsem velký zážitek s Bohem!
Právě já! Bůh mě uchvátil náhle, nečekaně uprostřed práce ve stáji, při otevřených očích. A já stojím bez dechu, bez sebe, před nikdy netušeným štěstím, snad několik minut, nevím kolik, uprostřed Jeho lásky.
Všechno lidské štěstí, všechny velkolepé krásy tohoto světa, shromážděné třeba z celého života, byly by jenom malým stínem a náznakem těchto nekonečných minut před Bohem...
Pochopte, že to lidsky nepředstavitelné nedokážu vysvětlit. Je to to nejkrásnější tajemství mezi Bohem a člověkem!
Když jsem si byl opět vědom svých smyslů, stál jsem ještě s otevřenýma očima opřen o vidle. Ale svět se mezitím změnil.
Byl jsem nový člověk!
Osvobozený, nevýslovně šťastný člověk, který jasně ví:BŮH JE A JE TO PRAVDA!
Během dalších devíti dnů jsem toto "být v Bohu", tuto předchuť věčné blaženosti, prožil ještě devětkrát. Bůh, kterého mi nikdo neuměl dokázat, sám sebe dokázal mé duši. Tak přivedl Bůh mé třicetileté hledání k cíli, a najednou jsem se stal hluboce věřícím křesťanem.
Abych řekl úplnou pravdu: v okamžiku zkušenosti s Bohem jsem se stal zcela samozřejmě křesťanem podle ŘÍMSKOKATOLICKÉHO UČENÍ VÍRY! Od té doby mi není zatěžko uznávat a poslouchat učitelský úřad Církve, biskupa, papeže...
Jen Bůh ví, kdy a proč přivede některého člověka na tuto cestu. Po této mimořádné události jsem byl najednou stržen do "plnosti" víry po dlouhém a marném hledání.
Ježíš Kristus jednou řekl: Komu bude více dáno, od toho se bude více požadovat. Jen Bůh ví, zda člověk bude chtít a bude schopný snášet i k tomu patřící zkoušky a obtíže. My to nevíme.
Ježíš řekl: Blažení, kteří neviděli a uvěřili... Tedy ještě větší a šťastnější budou v Božím království ti, kteří zde na zemi nemuseli "vidět" a nemuseli "ochutnat", aby mohli uvěřit. Proto by pro sebe nikdo neměl vyhrazovat jinou cestu, než jakou jej vede Bůh. Protože jen Bůh ví, co je pro nás nejlepší."
Z knihy Arnulfa Fleisnera:..wie die Ruksete Gottes.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář